Хидростоп

4 причини защо да изберете битумна хидроизолация за покрив

Spread the love

Въпросът със съвременното строителство винаги води до противоречия – кое е по-добро – традиционните или модерните решения.

Що се отнася до покрива, ако сте почитатели на модерните решения и правите ремонт на покрива, ето 4 причини защо да изберете да го изолирате с продукти на битумна основа.

Възможно е много експерти да противоречат на идеята за битумната материя като модерно решение, защото тя е много отдавна на пазара. Там е работата обаче, че съвременните продукти за хидроизолация на покриви от битум са с изключително качество. Освен това, голямо е разнообразието на продуктите и начините по-които се полагат. Има такива, които се използват за хидроизолация на плоски покриви, такива за ниско скатни покриви, на скатни покриви, на покриви с асиметрични форми и т.н.

Дълготрайност. Когато темата е покрив, това е една от ключовите думи. Хората разчитат на това да имат дълготрайно покритие, което ще издържа на климатичните условия. Съвременните модели битумни продукти са направени от полимерна модификация, която предлага устойчивост при високи температури и пластичност при по-ниски такива. Специфичната структура позволява издръжливост и на внезапни и нежелани удари. Така че освен от вода, изолацията предпазва и от много други фактори, които биха създали проблем на покрива.

Съотношение цена-ефективност. Хидроизолацията от битум не е луксозна и скъпа инсталация и определено няма липса на материали. Напротив, споменатата вече дълготрайност идва на много добра цена. Всичките ценни качества на битума могат да бъдат закупени на цени, които няма да нарушат бюджета предвиден за ремонта на покрива или за изработка на хидроизолания.

Гъвкаво решение при подмяна на покрива. Ако вече сте слагали битумни хидроизолация при вашето покривно пространство, трябва да знаете, че неговото освежаване или подмяна може да стане на етапи. Тоест новите покрития са съвместими със старото покритие и не е проблем да направите нужната профилактика ако съществуващата изолация не е толкова разрушена. Ако обаче правите цялостен ремонт на покрива, битумната хидроизолация е отлично решение. 

Стабилен контрол по качеството. За да стигнат на пазара, битумните продукти са преминали най-различни етапи на тествания и контрол, съобразени с изискванията в ЕС. Всички качества – хидроизолация, издръжливостта на тъканите, качествата на облицовката, са подложени на изпитание, за да може да се гарантира максимално качествено решение. Оттук насетне обаче за да се ползвате от всички предимства на битумната хидроизолация трябва да изберете изпълнители, които биха се справили по отличен начин.

Какво още трябва да знаете за покривната хидроизолация?

Днес има много материали, от които да избирате, за хидроизолация на покрива. Първо обаче трябва да видите какъв  покрив имате според неговата класификация. Тогава ще можете да прецените заедно с изпълнителите на проекта каква да бъде самата хидроизолация.

През последните няколко години течните мембрани се оказват възможно, икономично и по-екологично решение. Други хора предпочита битумната хидроизолация, трети прилагат иновативни методи с най-модерни хидроизолационни продукти на пазара.

Когато търсят в различни покривни „покрития за защита от вида“, както обикновено се наричат тези материали, строителните предприемачи осъзнават, че не всички са създадени равни. Затова за всяка различна сграда се подхожда индивидуално с оглед на вида покрив, който ще бъде построен. Същата практика съществува, когато трябва да се направи и ремонт на покрив.